Stvar je u tome da ste vjerojatno cijeli život sir ribali tako da ribež postavljate 'krivo', odnosno niste razmišljali o tome da bi mogao postojati puno jednostavniji i efikasniji način za ribanje sira. Evo trika koji može riješiti problem: pokušajte izribati sir tako da ribež okrenete vodoravno, odnosno položite vodoravno na kuhinjski pult, s rupicama za ribanje sira na vrhu.
Tako ćete komad sira moći povlačiti po ribežu u vodoravnim pokretima, a naribani sir padat će unutar ribeža. Kad ga naribate tako da se ribež napuni, samo ga pažljivo preokrenite u zdjelu. Isto možete raditi i s maslacem ako vam je potrebno za neki recept.
Tako ćete spriječiti da se mrvice sira rasipaju oko zdjele dok ribate, a riješit ćete još jedan važan problem: Dok ribate vertikalno, uvijek postoji rizik da ćete izribati i nokte, dok kod horizontalnog ribanja imate više kontrole nad komadom koji ribate i lakše je to izbjeći.
U ovom slučaju, preostaje vam samo izazov čišćenja ribeža, u čemu si možete pomoći tako da na njemu 'izribate' polovicu limuna, savjetuju na portalu Kitchn.