To je to što me zanima!

Trik kako oguliti suhu kobasicu u pola minute - vrućom vodom

Tu su i savjeti na što paziti kod kupovine kobasica, kako ih zamrzavati, a donosimo vam i recept za gravče na tavče u koje se dodaju fine suhe kobasice i malo čilija
Vidi originalni članak

Vrlo je jednostavno. Ukoliko u rukama imate suhu kobasicu koju nije lako oguliti, stavite je nakratko pod mlaz vruće vode. Toplina će opustiti opnu i skinut ćete je sa kobasice glatko, bez ikakvih problema.

Ovom metodom služile su se i naše bake, a one sigurno znaju sve trikove koje domaćici mogu olakšati život.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na što paziti kod kupovine?

Kao prvo, ako je površina kobasice ili salame ljepljiva umjesto da je glatka i sjajna, bolje je da to ne kupujete niti jedete. Promjena boje na rubovima u tamniju, sivkastu ili zelenkastu pokazuje kako se radi o proizvodu kojeg ne treba pojesti jer nije svježa ili nije bila dobro skladištena i moguće je da se počela kvariti.

Također, odlučite li kobasice staviti u duboko zamrzavanje, imajte na umu da ih tamo ne bi trebalo držati dulje od dva mjeseca jer će izgubiti na kvaliteti okusa i teksturi.

JELA NAŠEG DJETINJSTVA 10 recepata iz 1952.: Sarma, paprikaš, fileki, krumpir, juhe...

Recept za gravče na tavče sa kobasicama

Sastojci:

  • pola kilograma graha
  • dvije velike paprike
  • tri srednje glavice luka
  • 400 grama sjeckane rajčice
  • oko pola kilograma sušenih kobasica 
  • malo sušenog, mljevenog čilija
  • malo mljevene crvene paprike
  • dva, tri lovorova lista
  • vezica peršina
  • sol
  • papar

Priprema:

Grah skuhajte nakon što se preko noći namakao u vodi. Nasjeckajte luk, propržite ga sa mljevenim čilijem pa dodajte sjeckanu papriku, kratko pržite i dodajte sjeckanu rajčicu. U to ubacite sve začine, nasjeckajte češnjak i peršin, dodajte lovor i ostavite na laganoj vatri još 10-ak minuta. Ako vam se čini previše gusto, dodajte malo vode. 

U to ubacite ocijeđeni grah pa sve prebacite u keramičku ili zemljanu posudu, dodajte suha rebarca pa pecite na 180 stupnjeva oko 45 minuta ili dok se ne zgusne. 

NA MAKEDONSKI NAČIN Recept za ajvar koji je toliko ukusan da će nestati prije zime

Napomena: Ako poželite napraviti gravče na tavče sa mladim grahom, tada ga prethodno ne kuhajte, već stavite u posudu sa svim ostalim i dodajte malo vode. Tijekom pečenja provjerite treba li dodavati još tekućine ili ne, a jelo je gotovo kada je grah mekan, a dio tekućine je ispario. Također, umjesto rebrica, možete staviti fine kobasice ili nasjeckanu slaninu, a vrlo ukusna je i vegetarijanska varijanta u kojoj mesa nema.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • jopet_1 08.09.2020.

    Kakva glupost,

  • 08.09.2020.

    Video šou pipl

  • Shogun 08.09.2020.

    Ne treba topla voda i dosta je 5 sekundu, pojma nemate

Komentiraj...
Vidi sve komentare