To je to što me zanima!

Trik kako najlakše oguliti jaja

Iako mnogi misle da je jaja najbolje staviti kuhati u hladnu vodu, iskustva i savjeti stručnjaka pokazuju da ćete jaje lakše oguliti ako hladna jaja iz hladnjaka pažljivo uronite u vruću vodu
Vidi originalni članak

Stavite jaja skuhati u lonac kipuće vode u koju ste stavili ili malo octa, limunovog soka, žličicu sode bikarbone ili prstohvat soli. Svi ovi dodaci olakšavaju guljenje jaja. Jaja stavite u vodu koja je proključala. To će također olakšati guljenje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Primijetio sam da se bjelanjak lijepi za ljusku ako ih stavim kuhati u hladnu vodu - kaže kuhar Jason Hua.

BUDITE JAKO OPREZNI Povrće nemojte podgrijavati, ali ako morate - evo kako to učiniti

Nakon što su jaja skuhaju, sljedeći korak je hlađenje jaja u hladnoj vodi. Ostavite ih da stoje u zdjeli s hladnom vodom pet minuta. Nakon toga napunite drugu čistu zdjelu vodom sobne temperature i uronite jaja, jedno po jedno. Od rub zdjele nježno udarite ljusku jajeta. Nakon što napuknu, voda pomaže da se odvoji membrana od unutrašnjosti opne i ljuske od bjelanjka, piše Food52.

KORISNI SAVJETI Kako pohraniti luk: Nasjeckani možete čuvati i u zamrzivaču

POGLEDAJTE VIDEO: LUKSUZ U ŠESTINAMA OD 1.950.000€

Idi na 24sata

Komentari 6

  • 03.05.2022.

    Nema tog trika koji bi omogućio lakše ljuštenje pravih svježiš domaćih jaja.

  • nervozni poštar 03.05.2022.

    Šta bi mi bez vas, vrlih novinara? Ostali gladni.

  • coravnaobaoka 03.05.2022.

    skuhas jaja bacis u smece i narucis cevape

Komentiraj...
Vidi sve komentare