Osim krumpira, u ovu finu tortu idu i šunka, sir, vrhnje...Priprema je jednostavna, a umjesto navedenih sastojaka, možete dodati i nešto svoje, na primjer ostatke mesa od ručka
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 600 g krumpira
- 2 dl mlijeka
- 2 dl slatkog vrhnja
- 4 žumanjka
- 150 g naribanog sira ementalera
- 50 g maslaca
- sol
- muškatni oraščić
- 4 bjelanjka
- 150 g sjeckane šunke
Priprema:
Oprani krumpir skuhajte u ljusci, ocijedite, ogulite i sitno nasjeckajte ili usitnite grubo vilicom. Umiješajte šunku. Mlijeko i vrhnje
zagrijte, te prije nego što zavrije, umiješajte sjeckani krumpir. Dodajte žumanjke, naribani sir i maslac, pa sve dobro promiješajte. Posolite, pa začinite muškatnim oraščićem, solju i paprom.
Od bjelanjaka i malo soli istucite čvrsti snijeg. Polovicu snijega energično izmiješajte sa smjesom od krumpira, a drugu lagano umiješajte kuhačom. Veliku okruglu posudu za pečenje premažite uljem i napunite smjesom od krumpira.
Pecite tortu oko 45 minuta, na 200°C.