Sastojci:
Za podlogu:
- 4 jaja
- 120 g šećera
- 120 g brašna
- 60 g škrobnog brašna
- žličica praška za pecivo
Za nadjev:
- 500 g krem sira
- 2 žumanjka
- 1 limun
- 150 g kristalnog šećera
- 1 vanilin šećer
- 6 listova bijele želatine
- 2 dl slatkog vrhnja
- 500 g jagoda
- šećer u prahu
Postupak:
Izmiksajte žumanjke s dvije žlice tople vode i pola navedene količine kristalnog šećera, dok ne dobijete pjenušavu smjesu. Od bjelanjaka i preostalog šećera istucite čvrsti snijeg, pa ga umiješajte u smjesu žumanjaka.
Potom polako umiješajte brašno prethodno pomiješano sa škrobnim brašnom i praškom za prašak za pecivo. Smjesu uspite u maslacem premazan kalup i pecite na 200°C nekih 20 do 25 minuta.
Ostavite biskvit da se dobro ohladi pa ga prerežite tako da dobijete dvije kore.
Krenite s pripremom kreme.
Žumanjke i šećer skuhajte na pari pa umiješajte želatinu. U ohlađenu kremu potom dodajte izmiksano slatko vrhnje. Posebno pomiješajte šećer, sir i limunov sok pa to sjedinite sa smjesom od žumanjaka i slatkog vrhnja.
Na dno kalupa stavite jedan dio biskvita, premažite ga s malo kreme, ravnomjerno u krug posložite i utisnite polovice jagoda, te na njih posložite preostalu kremu. Stavite drugu koru pa tortu smjestite u hladnjak da se krema stegne.
Prije posluživanja uklonite kalup i pospite tortu šećerom u prahu.