To je to što me zanima!

Tjestenina carbonara po receptu talijanskog chefa Lorenzinija

Chef Christian Lorenzini, jedan od najboljih talijanskih kuhara u Moskvi. otkrio je svoj recept za tjesteninu koja se pomiješa sa prženom slaninom, žumanjcima i parmezanom
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 450 g špageta
  • soli po ukusu
  • 200 g slanine
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 3 žumanjka
  • 100 g fino usitnjeno parmezana
  • mljeveni crni papar po ukusu

Priprema:

Kuhajte špagete u slanoj vodi da bude al dente. U međuvremenu izrežite slaninu na male trakice i pržite u vrućem ulju do zlatno smeđe boje. U posudi pomiješajte žumanjke, polovicu navedene količine ribanog sira i papar.

IVICA ŠTRUML OTKRIVA Umak 'Bolognese' po receptu iskusnog zagrebačkog chefa

Ocijedite špagete, ali tako da sačuvate šalicu vode u kojoj se kuhala. Odmah ih stavite u tavu sa slaninom, pomiješajte i maknite s vatre. U to umiješajte smjesu od jaja i dodajte malo tekućine od kuhanja ukoliko je potrebno da tekstura bude kremastija. Servirajte na tanjur i posipajte ostatkom parmezana.

Poslužite odmah.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Na granici 06.09.2020.

    Talijani su experti za jela s tjesteninom....

  • VOLBEAT 06.09.2020.

    obožavam praviti carbonaru, a posebno jesti...

  • 06.09.2020.

    Poduplat slaninu i parmezan i bude 👌

Komentiraj...
Vidi sve komentare