To je to što me zanima!

Teleći medaljoni u umaku od vina za najizbirljivija nepca

Teško se moći pronaći one koji ne vole teleće medaljone u umaku od vina i ako isprobate ovaj recept, vjerojatno ćete imati pun stol oduševljenih gostiju ili ukućana
Vidi originalni članak

broj osoba: 4

priprema: 60 minuta

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

100 g zelenih mahuna, voda, 1/4 žličice soli, žlica maslaca, sol, papar, 6 telećih medaljona, 1,5 šalica shitake gljiva ili šampinjona, 2 žličice ribanog češnjaka, ulje, maslac, 1/3 šalice vina Madeira, 1/2 šalice goveđeg temeljca, 2 žlice smjese maslaca i brašna, žlica peršina

RECEPT DANA Pastirska pita s nadjevom od cvjetače prepuna je finih okusa

Priprema:

Odmrznite medaljone, nasolite ih i stavite u hladnjak. U loncu zakuhajte vodu sa soli, stavite mahune i skuhajte da budu al dente, zatim ohladite i posušite. Izvadite medaljone iz hladnjaka i popaprite ih. Zagrijte ulje u tavi i stavite medaljone da se zarumene s obje strane. Maknite ih iz tave. U tavu dodajte maslac i gljive - posolite ih i popaprite te lagano ispecite. Maknite gljive, ulijte vino i vratite na vatru. Kuhajte dok ne postane gusto pa ulijte temeljac. Smanjite temperaturu i ostavite da se kuha. Dodajte smjesu maslaca i brašna te pustite da provrije. Medaljone stavite u pećnicu. U drugu posudu stavite žlicu maslaca, dodajte mahune i kratko ih popržite na maslacu. Izvadite meso iz pećnice te poslužite uz mahune i umak.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare