broj osoba: 4
priprema: 60 minuta
POGLEDAJTE VIDEO:
Sastojci:
700 g svinjskoga karea, 2 žlice meda, 2 žlice senfa, 1 žlica jabučnog octa, 1 žlica sojina umaka, svježe mljeveni papar, sol
Priprema:
Najčešće se kotleti pripremaju razrezani na komade. Tako se, međutim, meso često presuši. Najbolje ih je peći u pećnici s kožicom. Ako je svinjetina masna, odrežite masni dio, a kožicu omotajte oko mesa i povežite koncem. Zagrijte pećnicu na 175°C. Pomiješajte u zdjeli med, senf, jabučni ocat, sojin umak, sol i papar. Položite svinjsku pečenku u plitak lim za pečenje. Jednolično prelijte meso pripremljenom smjesom. Premažite ga sa svih strana. Meso stavite peći i pecite nepokriveno od sat do sat i pol. Povremeno polijevajte umakom koji se stvara oko pečenja. Kad nakon uboda vilicom izlazi iz mesa bistar sok, a kožica je jednolično hrskava, izvadite ga i pustite da odstoji još desetak minuta prije rezanja. Poslužite uz krumpire i korjenasto povrće koje pečete uz meso ili samo uz sezonsku salatu.