To je to što me zanima!

Super recepti: U kaštelansku tortu idu bajami i prošek u koji se umače i hrskavi pandolet...

Stare slastice iz plemićke kuće kaštelanskog Romea od zaborava čuva profesorica Anđelka Prlić koja je Kaštelane provela kroz tajne u pripremi domaćih slastica
Vidi originalni članak

U ljetnikovcu Rušinac u Kaštel Lukšiću oko kojeg se plete tragična ljubavna priča iz 17. stoljeća o Miljenku i Dobrili, kaštelanskim Romeu i Juliji, ovih se dana povijest prepričavala i starim recepturama. Udruga maslinara Mastrinka uzela je na sebe da kroz EU projekt, između ostalog, obuči četvero Kaštelana u pučke slastičare, a kroz tajne zanata i stare zapise provela ih je vrsna poznavateljica gastro baštine Anđelka Prlić, inače strukovna nastavnica i voditeljica tradicijske sekcije u Srednjoj školi Braće Radić u Kaštel Štafiliću.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare