To je to što me zanima!

Super recept za kukuruzni kruh

Izvana hrskav, iznutra mekan, ukusan i mirisan – kukuruzni kruh odličan je za mesne nareske, paštete, ali možete ga jesti i samog. Donosimo super recept koji će vas oduševiti
Vidi originalni članak

Ovaj kukuruzni kruh je prava poslastica baš zbog jednakog omjera kukuruznog i glatkog brašna, a koristi se kvasac i prašak za pecivo. 

ODLIČAN RECEPT Palačinke s kavom i čokoladom

Sastojci:

250 g kukuruznog brašna, 250 g glatkog brašna, pola svježeg kvasca, pola vrećice praška za pecivo, žličica šećera, 200 ml mlijeka, 200 ml vode, 3 žličice soli, žlica suncokretova ulja, 2 žlice kukuruzne krupice

Priprema:

Pomiješajte kvasac, šećer i toplo mlijeko pa ostavite sa strane da se aktivira. U zdjeli pomiješajte kukuruzno i pšenično brašno te dodajte sol i prašak za pecivo. U smjesu suhih sastojaka dodajte aktivirani kvasac, vodu i žlicu ulja te zamijesite glatko tijesto koje se ne lijepi za posudu i ruke. Tijesto ostavite u toplom kutku doma, pokriveno krpom ili prozirnom folijom, da se diže oko pola sata. Kad se udvostručilo volumenom, tijesto premijesite i stavite u kalup za pečenje kruha. Ostavite da se tijesto u kalupu diže još 20-ak minuta i zatim po želji pomoću oštrog noža ili žileta zarežite crtice na površini. Posipajte kruh kukuruznom krupicom i stavite peći od 20 do 30 minuta na 180 stupnjeva. Kruh nakon pečenja ostavite da se ohladi i tek ga onda režite na šnite.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 17

  • mars7 17.05.2024.

    zdrav kruh volim icrni kruh isto je dobar

  • 17.05.2024.

    Uhh, kakav je kukuruzni kruh moja baka pekla, pre fini, samog sam ga znao jesti. Od domaćeg kukuruza mljevenog na KAMENI mlin 500 metara od naše kuće je bio takav mlin. U okruglom velikom protvanu, mirisala cijela kuća. Najbolji je bio sa domaćim kuhanim mlijekom ili sa u rolu pečenim mladim krumpirom i čvarcima naravno domaćima, većera iz snova. Isto tako kukuruzni kolač. Pomiješa se kukuruzno brašno, jaja i sir i stavi peči, i 10 minuta prije nego je gotovo, premaže se domaćim vrhnjem i još 10 minuta dok se to vrhnje zapeće, nešto pre pre dobro.

  • 17.05.2024.

    Odličan, mogao bih ga ispeći 😋

Komentiraj...
Vidi sve komentare