To je to što me zanima!

Super ideja za ručak: Patlidžani punjeni finim mljevenim mesom

Vrijeme je dozrijevanja voća i povrća, pa tako i patlidžana. Donosimo vam ukusan recept za ručak koji je jako zdrav i držat će vas sitima cijelo popodne. Uz mljeveno meso i začine, patlidžan dobiva novo ruho
Vidi originalni članak

Sastojci:  

  • 500 g patlidžana
  • 180 g miješanog mljevenog mesa
  • 160 g riže
  • 100 g rajčica
  • 50 g crvenog luka
  • 30 g ribanog sira (parmezana) (2 jušne žlice)

NE MORA UVIJEK BITI NEZDRAVO I KALORIČNO Što se može najzdravije pojesti u hrvatskim fast foodovima: I u njima se nađe zdravih obroka

  • 40 g maslinovog ulja (2 jušne i 2 čajne žlice)
  • 1 dl soka od rajčica
  • 1 jaje
  • 2 češnja češnjaka
  • listići peršina
  • sol, papar

Priprema:

Patlidžane operite, prepolovite na pola, izdubite žlicom sredinu, kratko prokuhajte i ohladite. Komade koje ste izdubili kratko prokuhajte, ohladite i sitno isjeckajte.

Pomiješajte ih sa sitno sjeckanim češnjakom i peršinom.

Ogulite dvije rajčice, izvadite sjemenke i sitno isjeckajte. Luk sitno isjeckajte i kratko zažutite na ulju. Pirjajte ga 20 minuta. 

U posebnoj posudi istucite jedno jaje, dodajte komadiće patlidžana s češnjakom i peršinom, ribani sir, sjeckanu rajčicu, meso, sol i papar. Dobro izmiješajte i smjesom napunite patlidžane.

DAN BEČKE ŠNICLE Za ručak pripremite bečke šnicle - od svinjskog ili telećeg mesa

Patlidžane složite u posudu, polijte s malo soka od rajčice, pokrijte i pirjajte na laganoj vatri. Podlijevajte vodom. (Može se pripremiti i u mikrovalnoj pećnici).

Poslužite uz 120 g kuhane riže.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • HeIIraiser 01.08.2022.

    Patlidžan po dužinini narežite na ploške, posolite, uvaljajte u brašno pa u jaja. Prepecite ih na ulju dok ne dobiju boju i izvadite. Na maslinovo ulje dodajte na sitno nasjeckan češnjak, kratko popržite pa dodajte nasjeckanu rajčicu. Začinite po volji, dodajte pasiranu rajčicu, prodinstajte, vratite patlidžane i kuhajte dok ne budu mekani. Uz to obavezno idu pohani šnicli, svinjski ili teleći i krumpir iz pećnice...

Komentiraj...
Vidi sve komentare