Namirnice u ovom receptu dovoljne su za dvoje ljudi, a na pripremu ćete potrošiti oko pola sata.
POGLEDAJTE VIDEO:
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 175°C. Obložite lim papirom za pečenje. U velikoj zdjeli pjenjačom dobro promiješajte mlijeko i brašno dok smjesa ne postane glatka. Dodajte jaja, sol i obilnu količinu papra pa opet dobro promiješajte. Dodajte sjeckani špinat, razbijte sve grudice, pa umiješajte nasjeckani mladi luk (i bijele i zelene dijelove). Smjesu ulijte u pripremljeni lim i pecite omlet, povremeno ga rotirajući kako bi se ravnomjerno ispekao, od 10 do 12 minuta. Pospite omlet sirom i vratite u pećnicu na 2-3 minute, dok se sir ne otopi. Izvadite omlet iz pećnice i pažljivo ga, s papirom, prebacite na veliku rešetku za hlađenje. Pomoću kuhinjske krpe zaštitite ruke od topline i rolajte omlet s kraće strane. Prebacite zarolani omlet na tanjur.
Sastojci:
1 šalica mlijeka, 0,33 šalica glatkog brašna, 0,25 šalica gustina (kukuruznog škroba), 8 jaja, 1,50 žličica soli, malo papra, 280 g zamrznutog špinata, 3 mlada luka, 1 šalica cheddar sira, cherry rajčice, rikula, vlasac