To je to što me zanima!

Srdele s mentom i bademima

Na svakoj srdeli napravite po tri reza sa svake strane. U posudu za pečenje na dno stavite ostatak mješavine s lukom, a dio koji je pomiješan sa začinskim biljem utrljajte u ribu
Vidi originalni članak

Priprema:

Bademe rasporedite po limu obloženom papirom za pečenje pa ih ubacite u pećnicu na 180 stupnjeva kako bi se tostirali. Trebat će im tek nekoliko minuta, pa ih držite na oku da ne bi zagorjeli. U blender ubacite korijander, mentu i češnjak. Dodajte malo soli i papra pa kratko blendajte kako bi se sve usitnilo i povezalo. U posudu ubacite grubo nasjeckani luk i polovicu količine tostiranih badema pa im dodajte dio začinskog bilja. Dodajte maslinovo ulje i sve dobro izmiješajte. Na svakoj srdeli napravite po tri reza sa svake strane. U posudu za pečenje na dno stavite ostatak mješavine s lukom, a dio koji je pomiješan sa začinskim biljem utrljajte u ribu. Pecite na 180 stupnjeva oko 20 minuta ili dok riba nije gotova, ovisno o veličini.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

20 srdela, šalica badema, luk, 3 češnja češnjaka, pola šalice listića korijandera, pola šalice listića mente, maslinovo ulje, limun, sol, svježe mljeveni crni papar

RECEPT DANA Za ljubitelje povrća: Ukusni i lagani zamotuljci od raštike

Broj osoba: 2

Priprema: 15 minuta

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 13.06.2024.

    Joj...od jutra čudni recepti. Još samo fali lubenica 🙄

  • 13.06.2024.

    Srdela i badem s mentom. Samo fali špek za punjenje. 🙄

Komentiraj...
Vidi sve komentare