Broj osoba: 4
Priprema: 45 minuta
Sastojci:
1 zelena paprika, 400 g krumpira, 400 g svinjskog odreska, 2 žlice ulja, 600 g kockica pelata (najbolje domaćeg iz staklenke), 1 vrećica mješavine začina za gulaš, 40 g slatkih feferona (staklenka), nekoliko crnih maslina bez koštica
Postupak:
Papriku prepolovite, odstranite joj sjemenke, operite je i narežite na komade. Krumpir ogulite, operite i narežite na kockice. Meso posušite ubrusom i narežite na kocke veličine zalogaja. U loncu zagrijte ulje pa popržite meso uz stalno okretanje.
Dodajte papriku i krumpir te kratko pirjajte. Zatim dodajte pelat i 250 ml hladne vode. Umiješajte začine za gulaš, jednom zakuhajte i poklopite pa na srednje jakoj vatri kuhajte oko 20 minuta.
Feferone ocijedite i narežite na kolutiće. Feferone i masline dodajte u lonac pa sve pirjajte pet minuta. Po želji ukrasite timijanom. Uz to poslužite svježi seljački kruh, rižu ili tjesteninu.