To je to što me zanima!

Napravite fini španjolski gulaš

Papriku prepolovite, odstranite joj sjemenke, operite je i narežite na komade. Krumpir ogulite, operite i narežite na kockice. Meso posušite ubrusom i narežite na kocke veličine zalogaja
Vidi originalni članak

Broj osoba: 4

Priprema: 45 minuta

Sastojci:

1 zelena paprika, 400 g krumpira, 400 g svinjskog odreska, 2 žlice ulja, 600 g kockica pelata (najbolje domaćeg iz staklenke), 1 vrećica mješavine začina za gulaš, 40 g slatkih feferona (staklenka), nekoliko crnih maslina bez koštica

DALMATINSKA DELICIJA Tajna savršene pašticade: U klasičnu ne ide muškatni oraščić, a meso se prži na masti

Postupak:

Papriku prepolovite, odstranite joj sjemenke, operite je i narežite na komade. Krumpir ogulite, operite i narežite na kockice. Meso posušite ubrusom i narežite na kocke veličine zalogaja. U loncu zagrijte ulje pa popržite meso uz stalno okretanje.

Dodajte papriku i krumpir te kratko pirjajte. Zatim dodajte pelat i 250 ml hladne vode. Umiješajte začine za gulaš, jednom zakuhajte i poklopite pa na srednje jakoj vatri kuhajte oko 20 minuta.

Feferone ocijedite i narežite na kolutiće. Feferone i masline dodajte u lonac pa sve pirjajte pet minuta. Po želji ukrasite timijanom. Uz to poslužite svježi seljački kruh, rižu ili tjesteninu.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare