To je to što me zanima!

Sočno i fino: Svinjska rebarca u marinadi od senfa, octa i meda

Za ukusna i sočna pečena rebarca je bitno marinirati meso par sati prije pečenja. Senf, med i ostali sastojci marinade će utjecati na sočno meso i hrskavu koricu
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1,5 kg svinjskih rebara
  • 500 g krumpira

POGLEDAJTE VIDEO: Kako izabrati najbolje meso?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Za marinadu:

  • 4 žlice senfa
  • 4 žlice sitno sjeckanog luka
  • 2 žlice Worcester umaka
  • 2 žlice jabučnog octa
  • 3 žlice meda
  • 4 žlice maslinova ulja
  • sol
  • grančica peršina ili ružmarina (po želji)

Priprema:

Svinjska rebra dobro nasolite i premažite senfom. Pripremite marinadu od meda, maslinova ulja, luka, Worcestera i jabučnog octa te je izlijte po mesu. Marinirajte ga najmanje 2 sata, još bolje ako meso ostavite 24 sata u hladnjaku.

RECEPT 'NA ŠALICE' Pitu od jabuka možete napraviti bez brašna i šećera, evo kako

Izvadite meso iz marinade i stavite u uljem premazani lim. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C, povremeno okrenite i premažite marinadom. Nakon 45 minuta stavite u pećnicu i ploške krumpira pa pecite sve još 30 minuta na 200°C.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare