Za ukusna i sočna pečena rebarca je bitno marinirati meso par sati prije pečenja. Senf, med i ostali sastojci marinade će utjecati na sočno meso i hrskavu koricu
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 1,5 kg svinjskih rebara
- 500 g krumpira
POGLEDAJTE VIDEO: Kako izabrati najbolje meso?
Za marinadu:
- 4 žlice senfa
- 4 žlice sitno sjeckanog luka
- 2 žlice Worcester umaka
- 2 žlice jabučnog octa
- 3 žlice meda
- 4 žlice maslinova ulja
- sol
- grančica peršina ili ružmarina (po želji)
Priprema:
Svinjska rebra dobro nasolite i premažite senfom. Pripremite marinadu od meda, maslinova ulja, luka, Worcestera i jabučnog octa te je izlijte po mesu. Marinirajte ga najmanje 2 sata, još bolje ako meso ostavite 24 sata u hladnjaku.
Izvadite meso iz marinade i stavite u uljem premazani lim. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C, povremeno okrenite i premažite marinadom. Nakon 45 minuta stavite u pećnicu i ploške krumpira pa pecite sve još 30 minuta na 200°C.