broj osoba: 6
priprema: 40 minuta
Sastojci:
150 g čokolade za kuhanje, žlica vode, 100 g šećera, pet jaja, dvije žlice grožđica, 30 g mljevenih oraha, prstohvat soli, 3 dl slatkog vrhnja za šlag, 100 g čokolade sa 70 posto kakaa
Priprema:
Najprije pripremite kremu. Sitno nasjeckajte čokoladu sa 70 posto kakaa, a vrhnje neka zakipi pa njime prelijte čokoladu. Ostavite nekoliko minuta da se čokolada rastopi pa dobro sve promiješajte. Posudu poklopite i stavite u hladnjak. Kad se malo ohladi (otprilike kad bude pečeno čokoladno tijesto), kratko smiksajte da dobijete kremu koju možete razmazati. Čokoladu za kuhanje narežite na manje komadiće te je s vodom otopite na pari. Maknite s pare pa umiješajte jaja, jedno po jedno. Umiješajte potom i grožđice te mljevene orahe. Smjesu ulijte u lim obložen papirom za pečenje. Pecite 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 120 stupnjeva i pazite da se ne prepeče. Odmah smotajte u roladu, a kad se malo ohladi, pažljivo odmotajte, premažite kremom pa ponovno smotajte u roladu i čvrsto umotajte u foliju. Ostavite u hladnjaku nekoliko sati, da se krema stvrdne, pa poslužite ohlađeno.