Sastojci:
*šalica od 2,4 dl
za biskvit:
- 1 šalica šećera
- ribana korica od 3 limuna
- 125 g omekšalog maslaca
- 3 jaja
- 1 šalica brašna
- 3/4 šalice jogurta
sirup od limuna:
- 1/4 šalice limunovog soka (od 2 do 3 limuna)
- 1/2 šalice šećera
po želji, malo jogurta za posluživanje uz kolač
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva. Premažite masnoćom kalup za tortu promjera 20 cm. Prosijte brašno.
Potom izblendajte šećer i limunovu koricu dok ne dobijete finu teksturu. Dodajte maslac pa nastavite blendati. Ubacujte jedno po jedno jaje, a potom brašno i jogurt, ali ne sve odjednom. Najprije ubacite pola količine brašna i pola jogurta pa kada se to sjedini, dodajte ostatak.
Ulijte smjesu u kalup i pecite 40 do 45 minuta. Za to vrijeme napravite sirup - u mali lonac stavite limunov sok i šećer te lagano zagrijavajte bez miješanja dok se šećer ne otopi.
Gotov kolač poslužite uz dodatak sirupa i jogurta na tanjuru, prenosi chelsea.co.nz.
POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM: