Kako bi napitak bio gušći, veće voćke narežite na komade, raširite na pladanj i kratko stavite u zamrzivač. Kad se zamrznu, zatvorite ih u vrećice ili posude. Banane će brže pocrnjeti i propasti ako ih držite u zdjeli s jabukama, koje ispuštaju etilen.
Smoothie od banane i blitve
SASTOJCI: 2 banane, vezica blitve, 200 ml nemasnog jogurta
PRIPREMA: Sve sastojke izmiksajte u blenderu. Možete poslužiti ukrašeno listovima svježe metvice ili matičnjaka ili kriškom banane.
Umak od jabuka
SASTOJCI: 500 g jabuka (očišćenih), 50 g šećera, 25 g maslaca, 150 ml vode
PRIPREMA: Stavite jabuke u lonac s vodom i šećerom. Poklopite i pustite da zakuhaju. Kuhajte 10-15 minuta uz miješanje, dok ne dobijete meku smjesa. Otklopite i pirjajte dok voda ne ispari. Maknite s vatre i dodajte maslac. Miješajte drvenom žlicom u glatku smjesu. Poslužite uz pečenu svinjetinu.
Smoothie od jogurta i šumskog voća
SASTOJCI: 500 g zamrznutoga šumskog voća, 50 g šećera, 300 ml soka od jabuke, 500 g jogurta od maline
PRIPREMA: Zamrznuto voće u blenderu pomiješajte sa šećerom, sokom od jabuke i jogurtom od maline. Miksajte dok se ne napravi glatka smjesa. Stavite sito na vrh velikog vrča i ulijte smjesu miješajući metalnom žlicom kako biste uklonili sjemenke maline.