To je to što me zanima!

Složenac od mljevenog mesa, sira i tikvica za obiteljski ručak

Kako bi pripremili ovo jelo trebat će vam oko sat vremena, a većina posla zapravo je u pripremi. Nakon što ste sve nasjeckali prijeđite na termičku obradu i sjedinite sve sastojke
Vidi originalni članak

Ovaj recept je za četiri osobe, a vrijeme pripreme je oko 60 minuta.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Pomiješajte tikvice s jajima, parmezanom te pola mozzarelle i pola cheddar sira. Utisnite u uljem podmazanu posudu za pečenje. Pecite 20 minuta. U međuvremenu, u velikom loncu kuhajte govedinu i luk na srednje jakoj vatri dok meso više ne bude ružičasto, lomeći meso u mrvice. Odlijte tekućinu. Dodajte umak od rajčice. Posolite tikvice i stavite ih u cjediljku da se ocijedi suvišna tekućina. Pustite da odstoje 10 minuta, zatim ocijedite. Žlicom stavljajte mljeveno meso preko smjese od tikvica. Pospite preostalim sirevima i dodajte nasjeckanu papriku.

OSVJEŽAVAJUĆE I FINO 5 super recepata s breskvama

Sastojci:

800 g nasjeckanih neoguljenih tikvica, 1/2 čajne žličice soli, 2 velika jaja, 100 g ribanog parmezana, 400 g nasjeckanog djelomično obranog sira mozzarella, 200 g nasjeckanog sira cheddar, 500 g mljevene junetine, 100 g nasjeckanog luka, 400 ml umaka od rajčice, 1 srednja zelena ili slatka crvena paprika, nasjeckana

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare