To je to što me zanima!

Slatko prženo mlijeko: Recept koji obožavaju španjolske bake

Narežite mlijeko na kockice kad se dobro ohladi i stisne. Kockice aromatiziranog zgusnutog mlijeka uvaljajte u jaja pa u brašno. Pržite u maslinovu ulju i pospite s mnogo šećera
Vidi originalni članak

Priprema:

U posudi na srednjoj vatri zakuhajte mlijeko sa štapićem cimeta, koricom naranče i limuna te šećerom. U međuvremenu rastopite kukuruzni škrob u malo mlijeka (polako dodajte škrob uz neprestano miješanje) pa dodajte u zakuhano mlijeko i nastavite miješati na laganoj vatri kako ne bi zagorjelo. Kad smjesa postane gusta i viskozna, maknite s vatre, ulijte u kalupe koji se ne lijepe ili ulijte u pleh. Ostavite da se ohladi pa stavite u hladnjak na dva sata. Narežite na kockice kad se dobro ohladi i stisne. Kockice aromatiziranog zgusnutog mlijeka uvaljajte u jaja pa u brašno. Pržite u maslinovu ulju i pospite s mnogo šećera.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

500 ml mlijeka, 50 g šećera kristal, 50 g gustina (kukuruzni škrob), limunova korica, narančina korica, jedan štapić cimeta, dva komada jaja, 50 g oštrog brašna, maslinovo ulje

JEDNOSTAVNO I UKUSNO Brzi desert od malina, vrhnja i piškota kojeg morate isprobati

Broj osoba: 4

Priprema: 45 minuta

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare