To je to što me zanima!

Slatki zalogajčić: Kolač od limete s kremom od manga

Voćnoj kaši dodajte šećer u prahu i želatinu. Na kraju umiješajte šlag i prelijte preko kreme od bjelanjaka. Kad se malo stisne, prelijte preostalu kremu od bjelanjaka i pudinga
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 4 žumanjka,
  • 4 žlice šećera
  • 4 žlice kokosovog brašna
  • 4 žlice mlakog mlijeka
  • 1/2 vrećice praška za pecivo;
  • žele krema: 200 g manga, dl slatkog vrhnja, žlica šećera u prahu, 1/2 dl vode, 10 g mljevene želatine,
  • krema od vanilije: 5 dl mlijeka, 150 ml vode, 2 vrećice pudinga od vanilije, 50 g maslaca, 5 bjelanjka, 6 žlica šećera, vanilin šećer, korica limete

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Priprema:

Korak 1: Pjenasto umutite žumanjke sa šećerom, dodajte kokosovo brašno, mlijeko i prašak za pecivo. Izlijte u kalup obložen papirom za pečenje i pecite oko 15 minuta na 180°C.

I KORIJEN JE LJEKOVIT Vrijeme je za branje maslačka: Ljekoviti recepti i pomoć kod mršavljenja - med, sirup, liker...

Korak 2: Pomiješajte mlijeko s vodom, pa odvojite 1 dl i umutite puding prašak. Umiješajte ga u preostalo zavrelo mlijeko i dodajte maslac. Bjelanjke izmiksajte sa šećerom u čvrsti snijeg i dodajte pudingu. Prelijte dio kreme preko biskvita. Oguljeni mango izblendajte, a želatinu prelijte s pet žlica vode, pa kad nabubri, rastopite na pari. Vrhnje izmiksajte u šlag.

Korak 3: Voćnoj kaši dodajte šećer u prahu i želatinu. Na kraju umiješajte šlag i prelijte preko kreme od bjelanjaka. Kad se malo stisne, prelijte preostalu kremu od bjelanjaka i pudinga. Zagladite površinu, pospite ribanom koricom limete i stavite u hladnjak na par sati.

BEZGLUTENSKA PREHRANA Recepti za prefinu hranu bez glutena koja pomlađuje: 'Ključ je u planiranju i organizaciji'

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Nap* 30.04.2022.

    Mango i limeta odlicno😋

Komentiraj...
Vidi sve komentare