To je to što me zanima!

Slastica koja vraća u djetinjstvo: Fine pohane jabuke s cimetom

Radi se o odličnom, jednostavnom desertu kakav su pripremale naše bake. Jedni ga zovu pohanim jabukama, a drugi starinskim nazivom - jabuke u šlafroku
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 2 velike jabuke
  • 6 žlica glatkog brašna
  • 200 ml mlijeka
  • 1 jaje
  • 1 vanilin šećer ili malo tekuće arome
  • ribana korica jednog limuna

UKUSAN RECEPT Sočan kolač od limuna i jogurta

  • sok jednog limuna
  • malo ruma (po želji)
  • prstohvat soli
  • šećer u prahu
  • cimet u prahu
  • ulje za prženje

Postupak:

Pomiješajte brašno sa solju, vanilin šećerom, koricom limuna pa dodajte jaje, mlijeko i rum te dobro promiješajte da dobijete glatku smjesu nalik gušćoj smjesi za palačinke. Ostavite je da odstoji pola sata.

Za to vrijeme ogulite jabuke, izvadite sredinu gdje su koštice i narežite na kolutove debljine jednog centimetra. Iscijedite limun koji vam je ostao i prelijte po kolutovima.

IDEJA ZA DORUČAK Jeste li ikad kušali soufflé omlet sa sirom - tu je odličan recept

Nakon toga svaki kolut zamočite u smjesu i stavite u vruće ulje, okrenite nakon par minuta pa izvadite kada jabuke dobiju rumenu boju s obje strane. Stavite nakratko na papirnati ubrus da se upije višak masnoće pa slažite na tanjur i posipajte mješavinom šećera u prahu i cimeta. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • mrTrobec 30.11.2022.

    Mi smo bili siromašna obitelj kada su se pojavile naranđe u Zagrebu. Slomio sam palac na ruci pokušavajući oguliti tenis lopticu jer sam mislio da je naranđa, danas zahvaljujući dr Franji Tuđmanu koji je od Hrvatske napravio Švicarsku igram tenis s naranđama i reketom koji mi je on poklonio

  • Rafo 29.11.2022.

    Odlično! Volio sam to jesti kao dijete (pa i kasnije).

Komentiraj...
Vidi sve komentare