Piletina u umaku od mlijeka sa raznih začinima i povrćem je jako ukusna, a i najmlađi teško da će odbiti tako meko i aromatično meso. Iako ima dosta satojaka, vrlo vjerojatno već većinu imate kod kuće
Vidi originalni članak
Sastojci:
- cijelo pile
- 2 žlice maslaca
- 2 šalice mlijeka
- korica 2 limuna
- 10 češnjeva češnjaka
- 1/2 štapića cimeta
- 5 listova kadulje
- 2 grančice ružmarina
- sol, papar
- 10 sasušenih rajčica, prepolovljenih
- dvije šake svježeg špinata
- za prilog: pečeni krumpir, riža ili kroketi
Priprema:
Očistite pile, posolite ga i popaprite. Stavite vatrostalnu posudu na jaku vatru pa dodajte maslac te pričekajte da se otopi i počne pjeniti. Dodajte pile i pržite desetak minuta sa svake strane.
Okrenite tako da prsa budu dolje i prelijte mlijekom. Neka počne krčkati pa ugasite vatru.
Umiješajte u mlijeko limunovu koricu, češnjeve češnjaka, cimet, kadulju, ružmarin, sasušene rajčice i špinat.
Poklopite pile poklopcem ili folijom i pecite 45 minuta na 180°C. Maknite poklopac i pecite još 30-45 minuta.
Raskomadajte piletinu na manje komade i prelijte s umakom od mlijeka.