To je to što me zanima!

Sjedenje na lopti pomaže kod bolova u leđima i troši kalorije

Klasičan uredski stolac može se zamijeniti i pilates loptom. Svakih sat vremena barem nakratko treba protegnuti noge. Profesionalni vozači mogu sebi pomoći leđnim potpornim jastučićima u lumbalnom dijelu
Vidi originalni članak

Ljudi koji na poslu sjede moraju naći najbolji položaj u odnosu na stolac. Monitor mora biti u razini i visini očiju, a tipkovnica pod kutom od 45°. Tijelo bi trebalo imati potporanj na tri nivoa - vratnom, grudnom dijelu leđa te donjem dijelu leđa.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Klasičan uredski stolac može se zamijeniti i pilates loptom. Svakih sat vremena barem nakratko treba protegnuti noge. Profesionalni vozači mogu sebi pomoći leđnim potpornim jastučićima u lumbalnom dijelu.

FANTASTIČNA NAVIKA 15 pozitivnih promjena u tijelu nakon što počnete vježbati jogu

Osim što je dobra za kralježnicu, pilates lopta troši kalorije. Dokazano je da tijekom radnog dana sjedenjem i balansiranjem na lopti potrošite najmanje 360 kalorija. Tijelo na njoj stalno mijenja položaj, što je dobro za jačanje mišića, poboljšanje ravnoteže i cirkulaciju.

U početku je razdoblje sjedenja na lopti malo kraće, a s vremenom i dizanjem forme biva dulje. Posturalni (duboki) mišići vrlo se opterećuju sjedenjem na lopti, pa treba postupno produljivati vrijeme, u početku sat, pa dva sata... S vremenom ćete moći sjediti i cijeli radni dan. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare