Ovo prefino jelo je lako probavljivo pa je savršena hrana za ove vruće ljetne dane. Umjesto tjestenine idu tikvice izrezane na ploške, a umjesto mesa se stavlja nekoliko vrsti sira
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 4 tikvice
- 40 g parmezana
- 60 g mozzarelle
- 230 g ricotte
- mediteranska mješavina začina
- umak od rajčice (ili, još bolje, marinara umak)
- maslinovo ulje
- 3 češnja češnjaka
- kopar
- peršin
- sol
- papar
Postupak:
Tikvice izrežite na ploške pa ih slažite na protvan premazan maslinovim uljem. Premažite ih uljem, posolite i pospite mediteranskom mješavinom začina. Potom ih pecite 20 minuta na 200 stupnjeva i ostavite da se skroz ohlade.
U međuvremenu pomiješajte parmezan, mozzarellu, ricottu, sol, papar, dvije žlice maslinovog ulja, protisnuti češnjak, kopar i peršin.
Krenite sa slaganjem sastojaka u vatrostalnu posudu koju ste prethodno premazali uljem i umakom od rajčice. Slažite red tikvica - smjesu od sira - umak od rajčice pa pa tikvice... Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke. Na vrh stavite izribane mozzarelle i pecite 25 minuta na 200 stupnjeva, prenosi Atma.