To je to što me zanima!

Savršene ljetne lazanje: Tikvice i sir umjesto tjestenine i mesa

Ovo prefino jelo je lako probavljivo pa je savršena hrana za ove vruće ljetne dane. Umjesto tjestenine idu tikvice izrezane na ploške, a umjesto mesa se stavlja nekoliko vrsti sira
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 4 tikvice
  • 40 g parmezana
  • 60 g mozzarelle
  • 230 g ricotte
  • mediteranska mješavina začina
  • umak od rajčice (ili, još bolje, marinara umak)
  • maslinovo ulje
  • 3 češnja češnjaka
  • kopar
  • peršin
  • sol
  • papar

Postupak:

Tikvice izrežite na ploške pa ih slažite na protvan premazan maslinovim uljem. Premažite ih uljem, posolite i pospite mediteranskom mješavinom začina. Potom ih pecite 20 minuta na 200 stupnjeva i ostavite da se skroz ohlade. 

SLASNI RUČAK Recept: Tikvice punjene sirom, mljevenim mesom i povrćem

U međuvremenu pomiješajte parmezan, mozzarellu, ricottu, sol, papar, dvije žlice maslinovog ulja, protisnuti češnjak, kopar i peršin.

Krenite sa slaganjem sastojaka u vatrostalnu posudu koju ste prethodno premazali uljem i umakom od rajčice. Slažite red tikvica - smjesu od sira - umak od rajčice pa pa tikvice... Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke. Na vrh stavite izribane mozzarelle i pecite 25 minuta na 200 stupnjeva, prenosi Atma.

Idi na 24sata

Komentari 107

  • nap 29.06.2021.

    Ma sir i tikvice isu super za ljeto malo paprike rajcice moze

  • Sretno Dijete 29.06.2021.

    Driska

  • 29.06.2021.

    mediteranska mješavina začina je prava stvar,jela dobiju sasvim drugi okus,predobar.

Komentiraj...
Vidi sve komentare