To je to što me zanima!

Savršena pita od jabuka, ruma i limuna - mali zalogaj uz kavu

Bezvremenska pita od jabuka idealan je desert u svako doba dana. Može se jesti kao međuobrok, ili uz omiljenu šalicu čaja ili kave, a idealno je iznenađenje za sve goste
Vidi originalni članak

Pripremite omiljenu slasticu svih generacija po ovom jednostavnom receptu. Zasladite se nakon obroka ili tijekom dana kada poželite gricnuti nešto slatko. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

Tijesto

  • 400 g brašna 
  • 250 g maslaca 
  • 80 g šećera
  • 3 žličice vrhnja
  • 1 žličica ruma
  • kora limuna

GOTOVO ZA 15 MINUTA Ne znate što s viškom voća? Napravite brzopotezni pekmez - od banana, jabuka, jagoda...

Nadjev

  • 500 g jabuka
  • 50 g šećera
  • 30 g grožđica
  • malo ruma
  • 50 g narezanih oraha ili badema
  • mrvicu cimeta
  • 30 g šećera za posipanje, jaje za premazivanje

Priprema: Sastojke za tijesto umiješajte i ostavite na hladnom mjestu otprilike sat vremena. Nakon što je tijesto malo odstajalo, podijelite ga u dva dijela i razvaljajte. Neka veličina odgovara protvanu u kojem ćete ga peći. Zatim ogulite jabuke, izrežite ih na ploške te pomiješajte sa šećerom, grožđicama, rumom, orašastim plodovima po želji i cimetom.

ŠTETA JU JE BACITI Ne bacajte koru od jabuke, već je iskoristiti na mnoštvo načina

Dio tijesta stavite kratko peći pa na njega zatim stavite nadjev te prekrijte drugim dijelom tijesta. Premažite tijesto jajetom i stavite u pećnicu. Pecite otprilike pola sata na 180 do 200 stupnjeva, dok ne ugledate na kolaču lijepu, nježnu zlatnu boju. Kolač pospite šećerom i poslužite. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Nap7 06.07.2022.

    Jabuka i rum.odlicna aroma kombinacija dobra

Komentiraj...
Vidi sve komentare