Sastojci:
- 250 g keksa
- 125 g maslaca
- 500 g krem ili svježeg kravljeg sira
- 250 ml vrhnja za šlag
- 100 g šećera u prahu
- 1 žličica limunove korice
- 1 žlica ekstrakta vanilije
- 500 g jagoda
Priprema:
Usitnite kekse pa ih pomiješajte s otopljenim maslacem. Utisnite smjesu prstima u kalup za torte, s pomičnim obručem, promjera 24 cm i spremite u hladnjak dok pripremate kremu. Svježi sir ocijedite te izmiksajte sa šećerom u prahu, limunovom koricom i aromom vanilije.
U drugoj posudi umutite vrhnje za šlag pa izmiksajte s kremom od sira. Premažite kremu ravnomjerno po podlozi od keksa. Nasjeckajte jagode i ubacite ih u kremu. Lagano umiješajte. Rasporedite kremu po podlozi i ukrasite ostatkom jagoda. Ohladite barem sat vremena u hladnjaku prije posluživanja.
Umjesto kockica, jagode možete i smiksati u pire te ih dodati u kremu sa sirom, a umjesto šećera, koristiti možete i med. Također, već gotov kolač možete preliti i umakom od voća. Jednostavno prokuhajte voće sa šećerom i malo vode, kada je dovoljno gusto, sklonite s vatre i poprskajte po gotovom kolaču.
GLUMICA OBJAVILA VLASTITE GOLIŠAVE FOTOGRAFIJE: Hakeri joj prijetili pa ih sama stavila na Twitter