To je to što me zanima!

Otjerajte ose uz ove super savjete: Može pomoći i češnjak

Kad stalno držimo otvorene prozore to je poziv za razne leteće 'nemani', no dobro je zaštititi se na prirodan način kako biste prevenirali ubode
Vidi originalni članak

Najbolji prirodni partneri u borbi protiv osa su biljke. Naime, aromatične biljke poput metvice, lavande, bosiljka i majčine dušice odbijaju ose, ali i stršljene. 

Dobro je posaditi te aromantične biljke oko kuće ili staviti na balkon, kako biste napravili prirodnu barijeru protiv insekata.

Osim toga, jedan od top domaćih lijekova je i - češnjak. On je odličan u obliku spreja, lako ćete njime zaliti biljke te time pojačati barijeru.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Izvrsni prirodni lijekovi koji će prostoru dati bolji miris su napravljeni od biljaka i eteričnih ulja.

Dobro je znati da esencija lovora, ulje eukaliptusa i ulje lavande imaju veliku repelentnu moć, kao i citronela, geranija, kamfor, lovor i bosiljak.

Ako ih ne možete uzgajati, možete dodati nekoliko kapi eteričnog ulja u sobne difuzore u svakoj prostoriji.

VRLO SU KORISNE 5 ljekovitih biljaka za posaditi doma - smiruju mnoge tegobe

Također, nekoliko kapi ovih eteričnih ulja možete nakapati i na odjeću, kožu ili krzno svojih ljubimaca kako biste otjerali insekte. No, pritom provjerite moguće alergije jer citrusi na koži znaju reagirati.

Super recept za koktel za zaštitu od osa i uboda možete dobiti tako da u sprej bočici pomiješate male količine eteričnih ulja limunske trave, lavande, metvice, čajevca i jojobe te ih raspršite po izloženim dijelovima tijela.

Od prirodnih sastojaka super je i krastavac, odnosno njegova kora - postavite kore u vrt ili na prozorske daske.

Među otopinama protiv osa ističu se kombinacija vode i octa, koju možete poprskati po vanjskim uglovima kuće kako bi se obeshrabrili insekti.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare