Sastojci:
- 28-30 piškota,
- 4-6 šalica malina,
- sok i korica 2 limete,
- 450 g mascarponea,
- 2 šalice tučenog vrhnja,
- 1/2 šalice + 2 žlice šećera,
- 2 žličice ekstrakta vanilije,
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
U blenderu izmiksajte maline (ali ostavite šalicu-dvije za ukrašavanje), sok limete i dvije žlice šećera. Procijedite na kraju. U velikoj zdjeli izmiksajte vrhnje s četvrtinom šalice šećera i vanilijom pa stavite u hladnjak do pripreme. U tu smjesu gumenom lopaticom umiješajte omekšani mascarpone, zatim umiješajte smjesu s malinama i ubacite koricu limete. Prema potrebi dodajte još šećera.
Okrugli kalup obložite papirom za pečenje. Uz rub uspravno poslažite piškote, no prije im odrežite dno. Tako će stabilno stajati. Odrezane dijelove sačuvajte i njima poduprite s unutarnje strane piškote.
Preostale cijele piškote poslažite po dnu kalupa. Ulijte kremu u kalup, zagladite vrh i poslažite preostale maline. Stavite u hladnjak na najmanje dva sata. Pospite šećerom.