To je to što me zanima!

Rižoto s kiselim paprikama i rajčicom taman za svježije dane

U tavicu dodajte rižu pa je pirjajte jednu minutu, podlijte vinom i miješajte dok riža ne upije svu tekućinu. Onda ulijte 400 ml juhe, umiješajte rajčice i komadiće paprika, poklopite i kuhajte u pećnici oko 25 minuta
Vidi originalni članak

Sastojci u ovom receptu dopvoljni su za četvero ljudi, a sama priprema jela traje oko 40 minuta.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Priprema:

Paprike ocijedite i usitnite, a luk oljuštite i nasjeckajte na kockice. U tavici zagrijte ulje pa propirjajte luk. Pećnicu upalite da se zagrije na 200 stupnjeva. U tavicu dodajte rižu pa je, miješajući, pirjajte jednu minutu, podlijte vinom i miješajte dok riža ne upije svu tekućinu. Onda ulijte 400 ml juhe, umiješajte rajčice i komadiće paprika, poklopite i kuhajte u pećnici oko 25 minuta. Peršin oplahnite, posušite i nasjeckajte. Polovicu peršina zatim izmiješajte sa 100 ml juhe te primiješajte u rižoto. Začinite ga solju i paprom po vlastitom ukusu, pospite listićima parmezana i ostatkom peršina te poslužite.

SAVRŠENSTVO OKUSA Nakon što probate kajganu s ovim dodatkom, nikad ju više nećete pripremati bez njega

Sastojci:

200 g ukiseljenih paprika, glavica luka, žlica maslinova ulja, 300 g riže za rižoto, 100 ml bijelog vina, 500 ml povrtne juhe, 400 g usitnjenih rajčica (može i iz konzerve), ½ vezice peršina, 50 g parmezana u komadu, sol i papar

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mars7 12.09.2024.

    Rizoto s paprikama mljac

Komentiraj...
Vidi sve komentare