To je to što me zanima!

Recepti za 3 slasne vrste pizze - brza, mediteranska i povrtna pizza

Malo je jela koja su pod istim imenom prepoznatljiva širom svijeta i toliko 'demokratična' da su često i na bogataškim stolovima i dostupna siromasima. Pizza je bez sumnje jedno od takvih jela
Vidi originalni članak

Mediteranska

Sastojci: paket gotovog tijesta za pizzu, 100 g sira tilzita, 100 g fete, 10 maslina, 50 g inćuna, 2 rajčice, maslinovo ulje, šaka rikole, pasirana rajčica, prstohvat origana

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Priprema: 

Tijesto za pizzu razvaljajte i njime obložite kalup za pečenje koji ste prethodno namastili i pobrašnili. Premažite ga maslinovim uljem pa slojem pasirane rajčice. Rasporedite naribani sir tilzit te po njemu poslažite ploškice rajčice i inćune. Posipajte origanom i pecite u pećnici na 180 Celzijevih stupnjeva oko 20 minuta. 

Po pečenoj pizzi poslažite masline, nadrobite sir fetu i posipajte opranim pa osušenim listićima rikole. Pokapajate maslinovim uljem i poslužite vruće. 

Brza pizza

Sastojci: 200 g mozzarelle, 100 ml rajčice, 100 g šunke ili pršuta, 1 francuz od bijelog kruha ili 2 lizike, maslinovo ulje, 2 češnja češnjaka, šaka svježe kadulje

JEDNOSTAVAN RECEPT Prhko tijesto od kojega možete raditi sve: Kiflice, pitu ili kekse

Priprema: 

Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva. Francuz prerežite na pola pa svaku polovicu prepolovite. Ako koristite lizike, prerežite ih po dužini. Položite kruh u lim za pečenje i svaki komad natrljajte komadom češnjaka pa ga premažite s malo maslinova ulja.

Polovice kruha premažite žlicom rajčice i poslažite po njoj listiće mozzarelle. Po siru položite tanke ploške šunke ili pršuta i po površini rasporedite listiće svježe kadulje. Zapecite u pećnici  dok se sir rastopi. 

Povrtna pizza

Sastojci: 200 g brašna, 1/2 vrećice suhog kvasca, 1 čaša mlake vode, prstohvat šećera, žličica soli, malo maslinova ulja, 150 g mozzarelle, 50 g inćuna iz ulja, 1 žličica origana, 1 crvena paprika, mali poriluk  

Priprema: 

U malo mlake vode rastopite kvasac i šećer te pustite da se digne. U prosijano brašno umiješajte sol, ulijte malo ulja i dodajte  vodu s kvascem. Umijesite rukama meko tijesto, razvaljajte ga i obložite njime dno okruglog ili četvrtastog lima za pečenje koji ste prethodno namastili i posipali brašnom. Pustite da odstoji nekoliko minuta, pa ga nabodite vilicom. 

IZNENADITE NEPCE Recepti sa kavom: Od slastica do fantastičnih jela sa mesom

Tijesto nakapajte s nekoliko kapi maslinova ulja, pa ga premažite pasiranom rajčicom. Po rajčici rasporedite naribanu ili tanko narezanu mozzarellu. Po cijeloj pizzi ravnomjerno rasporedite komadiće inćuna, kockice paprike i ploškice poriluka te posipajte sušenim origanom.   

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 20 minuta na 180 Celzijevih stupnjeva. Gotovu pizzu narežite na kriške i poslužite vruću uz malo grčkog jogurta. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 120

  • morana1 15.02.2020.

    Guštam u dobroj pizzi, mediteranskoj najviše,ali ni ostale mi nisu mrske. Puno su mi draže one iz prave pizzerije ,iz krušne peći , nego one koje sama napravim!

  • 15.02.2020.

    Uf obozavam pizzu,ne koristim to kupovnl tijesto pravim svoje tijesto i najbolje su mi sa tunjevinom i maslinama🤤🤤🤤i isa cetiri vrste sira Gorgonzola,Parmesan,Gouda i Mozzarela😄😄

  • 15.02.2020.

    Najviše volim miješanu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare