Napravite ovu marinadu noć prije i pomiješajte je s piletinom. Ostavite batke preko noći u hladnjaku. A ako pak želite manje masnoće, možete ukloniti kožicu s batka. No, odlučite li se na taj korak, pokrijte posudu aluminijskom folijom kako se meso ne bi osušilo.
POGLEDAJTE VIDEO: Kako otkriti je li piletina svježa?
Pečene batke možete čuvati u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku do 4 dana. Ponovo ih zagrijte u pećnici kako biste dobili hrskavu kožicu.
Sastojci:
- 4 žlice umaka od soje s manje natrija
- 4 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 3 češnja češnjaka, mljevenog
- Sok od 1 limuna
- Prstohvat soli
- Svježe mljeveni crni papar
- Mljevena crvena paprika (količina po želji)
- 8 pilećih bataka
Priprema:
U velikoj zdjeli pomiješajte soja umak, ulje, češnjak i limunov sok. Začinite solju, paprom i prstohvatom mljevene crvene paprike. Dodajte u tu smjesu batke. Ostavite u hladnjaku da se batci mariniraju najmanje 30 minuta ili preko noći.
Zagrijte pećnicu na 230°C stupnjeva. Stavite piletinu na veliki lim za pečenje i pecite dok meso ne porumeni, a unutarnja temperatura mesa ne dosegne 74°C stupnjeva. Tako pecite oko 20 do 25 minuta, a na pola vremena okrenite meso na drugu stranu, piše Delish.