Ovaj recept je odličan kad ne znate što biste napravili za jelo, a kod kuće imate ostake njoka, malo kobasice, sira... Umjesto kobasice možete staviti i ostatke pečenog mesa ili kuhanog povrća
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 120 g suhe kobasice izrezane na kockice
- 600 g svježih njoka
- 125 g mozzarelle narezane na komadiće
- 800 g nasjeckane rajčice (iz limenke)
- 1 žličica šećera
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 luk sitno nasjeckan
- 2 češnja češnjaka, zgnječena
- malo svježeg ili suhog bosiljka
- zelena salata za prilog
Postupak:
Zagrijte ulje na srednje jakoj vatri pa u njemu pržite luk i češnjak 8 do 10 minuta - dok ne omekšaju. Dodajte kobasicu i pržite još 5 minuta. Potom dodajte rajčicu, šećer i bosiljak. Pustite da malo krčka pa ubacite njoke i kuhajte to još 8 minuta uz stalno miješanje, dok njoki ne omekšaju. Na kraju dodajte 3/4 količine mozzarelle i uklonite sa štednjaka.
Prebacite jelo u posudu za pečenje, na vrh stavite ostatak mozzarelle pa pecite u pećnici na najvišoj temperaturi dok se sir ne otopi i dobije blago zlatnu boju (oko pet minuta). Izvadite, posipajte s malo bosiljka i poslužite sa zelenom salatom, prenosi bbcgoodfood.com.