To je to što me zanima!

Recept za prste polizati: Njoki zapečeni sa sirom i kobasicom

Ovaj recept je odličan kad ne znate što biste napravili za jelo, a kod kuće imate ostake njoka, malo kobasice, sira... Umjesto kobasice možete staviti i ostatke pečenog mesa ili kuhanog povrća
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 120 g suhe kobasice izrezane na kockice
  • 600 g svježih njoka
  • 125 g mozzarelle narezane na komadiće
  • 800 g nasjeckane rajčice (iz limenke)
  • 1 žličica šećera

OKUS STARIH VREMENA Sočan goveđi odrezak s lukom po receptu naših baka - jele su ga uz tjesteninu ili varivo

  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 luk sitno nasjeckan
  • 2 češnja češnjaka, zgnječena
  • malo svježeg ili suhog bosiljka 
  • zelena salata za prilog

Postupak:

Zagrijte ulje na srednje jakoj vatri pa u njemu pržite luk i češnjak 8 do 10 minuta - dok ne omekšaju. Dodajte kobasicu i pržite još 5 minuta. Potom dodajte rajčicu, šećer i bosiljak. Pustite da malo krčka pa ubacite njoke i kuhajte to još 8 minuta uz stalno miješanje, dok njoki ne omekšaju. Na kraju dodajte 3/4 količine mozzarelle i uklonite sa štednjaka.

ODLIČAN RECEPT Pavlova s kremom od limuna, raznim vrstama voća i šlagom

Prebacite jelo u posudu za pečenje, na vrh stavite ostatak mozzarelle pa pecite u pećnici na najvišoj temperaturi dok se sir ne otopi i dobije blago zlatnu boju (oko pet minuta). Izvadite, posipajte s malo bosiljka i poslužite sa zelenom salatom, prenosi bbcgoodfood.com.

 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • ..lola. 03.02.2021.

    Odličan recept, može i sa svježom kobasom i tjesteninom, umjesto njoka.

  • danijelavucic07@gmail.com 03.02.2021.

    Ukusno, al preteško za večeru

  • 02.02.2021.

    Fuj. Puno kolesterola i masti

Komentiraj...
Vidi sve komentare