Domaća majoneza ne može se uspoređivati s onom kupovnom jer je okusom daleko bolja. Priprema je toliko brza i jednostavna da je zbilja svatko može napraviti kod kuće
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 250 ml suncokretovog ulja
- prstohvat soli
- 2 žlice jabučnog octa
- žličica senfa
- 2 žumanjka
- 2 žličice limunovog soka
Postupak:
Ubacite žumanjke u veću posudu za miksanje pa dodajte limunov sok, senf, jabučni ocat i sol. Sve te sastojke dobro izmiksajte pa smanjite mikser na najmanju brzinu i vrlo polako ulijevajte suncokretovo ulje.
Važno je da to radite vrlo polako, u vrlo tankom mlazu i bez prekida, ako želite dobiti dobru majonezu. Miksajte dok ne dobijete glatku, jednoličnu smjesu.
Ohladite je u hladnjaku i spremna je za posluživanje.