Ovaj jako aromatičan desert se prilično jednostavno priprema, a na kraju ćete dobiti čak 12 rolica. Dovoljno za ponuditi goste, a i za obitelj da se gušta tijekom dana.
POGLEDAJTE VIDEO: Koja vrsta cheescake-a je vama omiljena?
Priprema: 10 min
Kuhanje: 20 min
Ukupno: 30 min
Prinos: 16 koluta cimeta
Sastojci:
- 2 lista lisnatog tijesta
- 1 veliko jaje, lagano istučeno
- višenamjensko brašno za pobrašniti površinu
- 2 čajna žličice mljevenog cimeta
- 6 jušnih žlica pakiranog smeđeg šećera
- 1/4 šalice šećera u prahu
- 1 i 1/2 čajna žličica mlijeka
- 1/2 čajne žličice ekstrakta vanilije
Priprema:
1. Pripremite 2 lista lisnatog tijesta prema uputama na pakiranju - trebali bi biti podatni, ali još uvijek hladni. Obložite lim za pečenje papirom za pečenje i zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.
2. Lagano premažite radnu površinu brašnom kako biste izbjegli lijepljenje, a zatim razmotajte 1 list lisnatog tijesta i položite ga na pobrašnjenu površinu. Slastičarskom četkom premažite tijesto tankim slojem razmućenog jaja. Po vrhu ravnomjerno pospite smjesu od 1 žličice cimeta i 3 žlice smeđeg šećera.
3. Lagano smotajte lisnato tijesto što je čvršće moguće. Ne žurite. Kad se potpuno kotrlja, čvrsto zatvorite rubove tijesta pritiskanjem prstima. Izrežite rolice na 8 komada iste veličine. Na lim za pečenje polegnite rolice 'na bok'.
4. Ponovite isto punjenje, motanje i narezivanje drugog lista tijesta. Premažite ravnomjerno svaki pojedinačnu rolicu preostalim jajima.
5. Pecite dok rolice ne postanu zlatno smeđe i ne napuhnu se, oko 20 do 25 minuta, pazeći da smjesa smeđeg šećera ne zagori. Izvadite van i ostavite ih da se potpuno ohlade prije nego što stavite glazuru.
6. Pomiješajte šećer u prahu, mlijeko i ekstrakt vanilije dok smjesa ne postane glatka. Smjesom prelij ohlađene rolice i ostaviti da se zgusne.