To je to što me zanima!

Recept bez mesa: Rigatoni sa pečenom cvjetačom i češnjakom

Ljudi najčešće rigatone pripremaju s mesnim okruglicama ili nekim gustim umakom. Ovaj recept, iako je malo duže pripreme, je jako ukusan, a može se jesti vruće ili hladno
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 500 g rigatoni tjestenine
  • 1 velika glavica cvjetače, narezana na cvjetiće
  • 1 glavica češnjaka
  • 3 jušne žlice plus 1 čajna žličica maslinovog ulja
  • sol
  • mljeveni crni papar
  • zdrobljene pahuljice crvene paprike
  • 60 gr parmezana, plus još malo za posluživanje
  • sok od 1/2 limuna
  • listići bosiljka za ukras

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 220°C. Odrežite vrh glavice češnjaka tako da vrhovi svih češnja češnjaka budu otvoreni. Prelijte s 1 žličicom maslinova ulja i malo posolite. Zamotajte u aluminijsku foliju i pecite dok ne pozlati, oko 45 minuta. Ostavite mjesta u pećnici za protvan s cvjetačom koji će se peći istovremeno s češnjakom. Kad je gotovo, otvorite foliju i ostavite da se češnjak ohladi.

Na velikom protvanu pomiješajte cvjetaču s 1 žlicom ulja, soli, paprom i crvenom paprikom i ravnomjerno rasporedite. Dodajte u pećnicu u kojoj već pečete češnjak i sve zajedno pecite u pećnici oko 30 minuta.

SIMBOL ZIME Kraljica zimskog stola: Korak po korak recept za ukusnu sarmu

U velikom loncu s kipućom slanom vodom skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju do al dente. Uzmite 1/2 šalice vode za tjesteninu, a zatim ju ocijedite.

'Iscijedite' režnjeve češnjaka u malu zdjelicu i zgnječite ih vilicom u hrapavu pastu.

BOŽIĆ U ŠALICI Top recepti za kuhano vino: Od čokoladnog do skandinavskog

U loncu u kojem se kuhala tjestenina, dodajte protisnuti češnjak, vodu za tjesteninu koju ste prelili u šalicu i parmezan. Miješajte da se sir uglavnom otopi i ravnomjerno rasporedite češnjak. Dodajte tjesteninu i sve dobro promiješajte. Dodajte preostale 2 žlice ulja i limunov sok te začinite s još soli, papra i pahuljicama crvene paprike. Ubacite pečenu cvjetaču.

Za posluživanje ukrasite prženim orasima i pospite s malo parmezana.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • nap 01.12.2021.

    Talijanska kuhinja👌

  • ultra 01.12.2021.

    Vrijedilo bi probati jer mi mesa vec pomalo previse.

Komentiraj...
Vidi sve komentare