Priprema ovih keksiju će trajati 45 minuta, a količina je idealna za šest do osam osoba.
Sastojci:
šalica maslaca, 0,5 šalica šećera, 2 žumanjka, 2,75 šalica glatkog brašna, 0,5 žličica soli, 2 žlice mlijeka, 0,5 žličica ekstrakta naranče, 3 žlice listića badema, 3 žlice kandirane narančine korice, 3 žlice suhog ribizla, 3 žlice suhih marelica, 3 žlice tamne čokolada, 280 g bijele čokolade
POGLEDAJTE VIDEO:
Priprema:
Miksajte maslac i šećer na srednjoj brzini dok smjesa ne postane lagana i kremasta, otprilike 1 minutu. Smanjite brzinu pa dodajte žumanjke, brašno, sol, mlijeko i ekstrakt naranče te miksajte dok se svi sastojci ne sjedine. Na kraju ručno umiješajte bademe, kandiranu koricu naranče, ribiz, marelice i sitne komadiće tamne čokolade.
Tijesto oblikujte u dva valjka i ostavite u foliji u hladnjaku najmanje sat i pol. Zagrijte pećnicu na 175°C. Obložite dva lima papirom za pečenje. Ohlađene valjke tijesta narežite na kolute od pola centimetra.
Posložite na lim i pecite 25-30 minuta, okrećući ih na pola pečenja, dok rubovi ne poprime zlatnu boju. Pustite ih da se potpuno ohlade prije nego što ih ukrasite topljenom bijelom čokoladom.