Živio sam u Londonu i radio kod slavnog britanskog kuhara Gordona Ramsayja i u poznatim fine dining restoranima poput Ivy Chelsea Garden i Smokestak. Odlučio sam se vratiti u Hrvatsku i pokrenuti nešto svoje, kaže kuhar Adrijan Mamlić (24) koji je prije dva tjedna otvorio vrata nove Craft pivovare i pivnice Bir na adresi Harambašićeva 31 u Zagrebu.
- Nisam mislio otvarati fine dining jer to kod nas nema širu publiku. Ipak sam se odlučio na burgere, roštilj i pivo. Naši ljudi to ipak više vole, a nama je cilj da sve što ponudimo gostima bude domaće - kaže Adrijan koji meso i namirnice naručuje s hrvatskih farmi od domaćih OPG-ovaca. Sami ga melju i prerađuju, kuhaju svoje pivo, rade svoje umake i sve što mogu- rade sami.
Kaže kako menu nije velik jer cilj im je kvaliteta, a ne kvantiteta.
U ugodnoj atmosferi i lijepo uređenom ambijentu možete uživati u domaćim craft pivima i mesnim jelima.
Iz ponude najviše se izdvajaju burgeri s domaćim BIR umacima. Za sada su u ponudi tri burgera, BIR classic, Hot One i BIR Truffle s od tartufa. U ponudu planiraju dodati i dvije nove vrste. Od roštilja svakako su zanimljive pivske kobasice s domaćim BIR tankim lepinjama koje također rade sami. Od priloga tu si u ukusni domaći krumpirići s umakom od tartufa i topljenim Grana Padano sirom. Sve se poslužuju uz domaće umake koje također pripremaju sami. Tu si i ražnjići, Popeglano pile koje je zapravo otkošteni pileći zabatak u slatko-kiselom umaku i mesna plata. Deserti su isto njihovi, a u ponudi su lava kolač i Panna Cotta.
- Pivo kuhamo po recepturi jednog brewmastera iz Bavarske kod kojeg smo prošli edukaciju. Proizvedemo oko 6 tisuća litara mjesečno, no planiramo malo povećati kapacitet - kaže Adrijan.