To je to što me zanima!

Quiche s porilukom i sirom

Poriluk narežite na manje kolutiće, operite i prokuhajte oko 5 minuta. U zdjelu stavite sir, preostalo kiselo vrhnje, jogurt, narezanu šunku narezanu, naribani sir, mladi luk i parmezan. Sve dobro promiješajte
Vidi originalni članak

Priprema:

Brašno stavite na radnu podlogu, hladni maslac narežite na ploškice i prstima smrvite s brašnom. Zatim ubacite žumanjke, sol i vrhnje te zamijesite prhko tijesto. Prhko tijesto ne valja previše mijesiti, čim dobijete ujednačenu kuglu tijesta zamotajte ga u foliju i stavite u hladnjak na barem pola sata. Pripremite nadjev.

RECEPT DANA Fina zagorska juha s gljivama kojoj nećete moći odoljeti

Poriluk narežite na manje kolutiće, dobro operite i prokuhajte oko 5 minuta. U zdjelu stavite sir, preostalo kiselo vrhnje, jogurt, šunku narezanu na manje kockice, naribani sir, narezani mladi luk i parmezan. Sve dobro promiješajte, probajte okus i dodajte začine po potrebi, odnosno prema ukusu. Dodajte jaja i ocijeđeni poriluk pa promiješajte. Izvadite tijesto iz hladnjaka, razvaljajte ga da po veličini paše u kalup, tako da bude dovoljno i za rubove. Prenesite tijesto u posudu za pečenje tako da ga razvaljanog omotate oko valjka. Tijesto nježno utisnite u kalup, izbodite vilicom da se ne napuhne i stavite u pećnicu zagrijanu na 180°C te pecite 10-ak minuta. Izvadite tijesto iz pećnice, stavite nadjev i vratite ga u pećnicu na još 35-40 minuta.

Sastojci:

250 g oštrog brašna, 120 g maslaca,pola žličice soli, 2 žlice kiselog vrhnja, 2 žumanjka, 200 g krem sira, 180 ml kiselog vrhnja, 2 žlica jogurta, 1 poriluk, 2 jaja 2 mladi luk. 100 g šunke, 100 g gouda, 3 žlice parmezana, žličica soli, pola žličice crnog papra, češnjak

broj osoba: 4

priprema: 60 minuta

 

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mars7 01.04.2024.

    Super

Komentiraj...
Vidi sve komentare