Ovaj recept je odličan želite li jesti nešto fino za večeru, a opet da nije preteško za probavu. Također, ukoliko ste vegan i ne jedete ništa životinjskog podrijetla, umjesto sira stavite tofu ili seitan
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 7 do 10 paprika
- 300 g tikvica
- 1 rajčica
- 500 g sira
- 3 do 5 češnja češnjaka - nasjeckanog
- peršin - nasjeckan
- malo ulja
- sol
- papar
Priprema:
Paprike oprati i izdubiti pa napravite punjenje. Tikvice izrežite na kockice pa ih pomiješajte sa svom ostalim sastojcima, osim rajčice. Smjesom punite paprike i slažite ih u protvan. Između njih poslažite rajčicu narezanu na kolutove.
Pecite na 200 stupnjeva Celzijusovih oko pola sata.Vidite li da se odozgo prebrzo peku, prekrijte ih folijom ili papirom za pečenje. Po želji pred kraj pečenja možete na paprike naribati malo sira, prenosi Atma.