broj osoba: 4
priprema: 70 minuta
POGLEDAJTE VIDEO:
Sastojci:
4 ploške prošarane dimljene slanine, 4 češnja češnjaka, 1 žlica sjemenki koromača, svežanj timijana (10 g), 200 ml crnog vina, 2 limenke pelata rajčica - svaka 400 g, 2 limenke bijeloga graha (cannellini) - svaka 400 g, 4 pileća batka sa zabatkom.
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 190°C. Slaninu narežite na kockice. Oljuštite i tanko narežite češnjak. Na srednje jak plamen stavite lim za pečenje, ulijte 1 žlicu maslinova ulja, dodajte slaninu, češnjak, sjemenke koromača i listiće timijana. Miješajte dok sastojci ne požute, podlijte ih vinom pa dodajte rajčice, koje ćete izgnječiti rukama. Dodajte grah, prstohvat soli i papra, dobro promiješajte pa pričekajte da zakuha. Pileće batke posolite i popaprite, dodajte ih u varivo s kožom prema gore. Sve pecite 1 sat ili dok se meso ne počne odvajati od kosti, a varivo ne bude gusto i ukusno. Otprilike na pola vremena pečenja sve promiješajte, a piletinu prelijte umakom iz lima.