To je to što me zanima!

Pripremite varivo s piletinom i grahom i oduševite sve ukućane

Sastojci ovog jela garantiraju da će svaki zalogaj zagrijati dušu i razveseliti nepce. Ovo varivo idealno je kada vam se jede nešto na žlicu, što je u isto vrijeme i zasitno
Vidi originalni članak

broj osoba: 4

priprema: 70 minuta

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

4 ploške prošarane dimljene slanine, 4 češnja češnjaka, 1 žlica sjemenki koromača, svežanj timijana (10 g), 200 ml crnog vina, 2 limenke pelata rajčica - svaka 400 g, 2 limenke bijeloga graha (cannellini) - svaka 400 g, 4 pileća batka sa zabatkom.

RECEPT DANA Ukusni složenac od krumpira i tikvica podsjeća na bakina jela

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 190°C. Slaninu narežite na kockice. Oljuštite i tanko narežite češnjak. Na srednje jak plamen stavite lim za pečenje, ulijte 1 žlicu maslinova ulja, dodajte slaninu, češnjak, sjemenke koromača i listiće timijana. Miješajte dok sastojci ne požute, podlijte ih vinom pa dodajte rajčice, koje ćete izgnječiti rukama. Dodajte grah, prstohvat soli i papra, dobro promiješajte pa pričekajte da zakuha. Pileće batke posolite i popaprite, dodajte ih u varivo s kožom prema gore. Sve pecite 1 sat ili dok se meso ne počne odvajati od kosti, a varivo ne bude gusto i ukusno. Otprilike na pola vremena pečenja sve promiješajte, a piletinu prelijte umakom iz lima.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare