Sjećate li se riže kuhane na mlijeku koje su naše bake znale fantastično napraviti? Ovaj recept je sličan tome, samo mrvicu dorađen finim dodacima poput vanilije i maslaca
Vidi originalni članak
Sastojci:
*šalica od 2,4 dl
- 3/4 šalice nekuhane bijele riže
- 2 šalice mlijeka
- 1/3 šalice bijelog šećera
- 1/4 žličice soli
- 1 jaje, razmućeno
- 1 žlica maslaca
- 1/2 žličice ekstrakta vanilije
- 2/3 šalice zlatnih grožđica
Postupak:
U loncu zakuhajte jednu i pol šalicu vode pa kad provrije dodajte rižu. Smanjite vatru na najmanju temperaturu, poklopite i ostavite da se kuha 20 minuta.
U drugom loncu pomiješajte šalicu i pol kuhane riže, šalicu i pol mlijeka, šećer i sol pa kuhajte na umjerenoj vatri dok smjesa ne postane gusta i kremasta - za nekih 15 do 20 minuta.
Potom umiješajte preostalo mlijeko, pola šalice, jaje i grožđice pa kuhajte još dvije minute uz stalno miješanje. Uklonite s vatre pa u smjesu dodajte maslac i vaniliju te sve dobro promiješajte, prenosi allrecipes.com.