To je to što me zanima!

Prefini kremasti puding od riže

Sjećate li se riže kuhane na mlijeku koje su naše bake znale fantastično napraviti? Ovaj recept je sličan tome, samo mrvicu dorađen finim dodacima poput vanilije i maslaca
Vidi originalni članak

Sastojci:

*šalica od 2,4 dl

  • 3/4 šalice nekuhane bijele riže
  • 2 šalice mlijeka
  • 1/3 šalice bijelog šećera
  • 1/4 žličice soli
  • 1 jaje, razmućeno
  • 1 žlica maslaca
  • 1/2 žličice ekstrakta vanilije
  • 2/3 šalice zlatnih grožđica

Postupak:

U loncu zakuhajte jednu i pol šalicu vode pa kad provrije dodajte rižu. Smanjite vatru na najmanju temperaturu, poklopite i ostavite da se kuha 20 minuta.

U drugom loncu pomiješajte šalicu i pol kuhane riže, šalicu i pol mlijeka, šećer i sol pa kuhajte na umjerenoj vatri dok smjesa ne postane gusta i kremasta - za nekih 15 do 20 minuta.

PRIPREMA SE NA TAVI Paratha: Beskvasno indijsko pecivo koje se jede samo ili puni smjesom od krumpira i začinima

Potom umiješajte preostalo mlijeko, pola šalice, jaje i grožđice pa kuhajte još dvije minute uz stalno miješanje. Uklonite s vatre pa u smjesu dodajte maslac i vaniliju te sve dobro promiješajte, prenosi allrecipes.com.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Oksimoron_1 22.01.2021.

    Jaje, grožđice...? To nisu sastojci prave riže na mlijeku, nego izmišljotine modernog doba. Pred kuhanje ili kuhanje u vodi također. Riža se kuha u mlijeku; pažljivo, lagano, polako.... Da barem izostavite riječi poput "po receptu naših baka" i sl.

Komentiraj...
Vidi sve komentare