U tijesto osim rajčice možete nadodati i inčune, sir ili mnoštvo začinskog bilja po želji. Ako ne volite inčune stavite ono što vama najviše odgovara - to može biti šunka, šampinjoni i slično
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 300 g smrznutog lisnatog tijesta
- 250 g mini rajčica
- luk
- češanj češnjaka
- 2 slana inćuna
- ružmarin
- bosiljak
- origano
- maslinovo ulje
- dl kiselog vrhnja
- žumanjak
- 150 g feta sira
- peršin
Priprema:
Propirjajte luk, češnjak, ružmarin i bosiljak. Posolite, popaprite, dodajte origano te zalijte s malo vode. Kad zavrije, poklopite i pirjajte dok tekućina ne ispari. Ostavite neka se ohladi. Razvaljajte tijesto i izrežite na kocke. Prebacite tijesto na ohlađeni lim.
Premažite ga usitnjenim inćunima i rasporedite pirjani luk. U posudi izmiješajte vrhnje i žumanjak te dodajte sir. Izlijte smjesu po nadjevu. Posložite polovice rajčica i pospite peršinom. Pecite oko 20 minuta na 200°C.