Kulturno-umjetničko društvo Lepoglavski pušlek u petak je u čitaonici Gradske knjižnice Ivana Belostenca organiziralo večer na kojoj su predstavili bogatu gastronomsku ponudu lepoglavskoga kraja.
Članice Pušleka pokazale su kako se radi Mlinčani kolač, koji nosi jamstveni žig izvornosti, a za njega su dobile i zlatnu medalju na Interslastu - međunarodnom kongresu slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva u Tuheljskim Toplicama. Uz ostale delicije, ponudile su tjesteninu sa sirom.
POGLEDAJTE VIDEO:
- Tjestenina mora biti domaća. Dakle, domaće široke rezance skuhajte i ocijedite. Na masti prepržite luk, a kad požuti, stavite sitno rezani špek i prepecite. Na to dodajte pola litre vrhnja za kuhanje, sve promiješajte i dodajte široke rezance. Na kraju dodajte sir. Posolite i servirajte - kazala je Štefica Bizek.