To je to što me zanima!

Pravi jesenski quiche s mesom

Tradicionalna francuska pita od prhkog tijesta pod nazivom 'quiche' u našem receptu je s nadjevom od mesa, a toliko je ukusna i sočna da bi ju mogli pojesti i hladnu
Vidi originalni članak

Ovaj recept je dovoljan za 6-8 porcija, a za pripremu će vam trebati oko sat i 30 minuta.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

Za tijesto: 250 g brašna, žličica soli, 150 g maslaca, jaje

Za nadjev: veći luk, 2 češnja češnjaka, mala bundeva, 2 žlice maslinova ulja, 200 g vrhnja za kuhanje, 4 jaja, 100 g ribanog sira, sol i papar, muškatni oraščić, 100 g fete, 300 g miješanog mljevenog mesa, ulje, salata ili rikula

JESENSKE DELICIJE 10 super recepata s bundevom: Slaže se s kozicama, cimetom...

Priprema:

Prvo pripremite tijesto za quiche. Pomiješajte brašno, maslac, jaje i sol i sve umijesite u glatko tijesto. Oblikujte kuglu, omotajte tijesto prozirnom folijom i stavite u hladnjak na 30 minuta.

RECEPT DANA Fini pohani kruh s bananama i kikirikijem za zanimljiv doručak

U velikoj tavi na malo ulja prvo popirjajte mljeveno meso i ostavite sa strane. Luk i češnjak sitno nasjeckajte, bundevu narežite na kockice i sve pirjajte u tavi pet minuta. U zdjeli umutite vrhnje, jaja i sir, zatim dodajte mljeveno meso i bundevu te po potrebi začinite solju i paprom.

SAVJETI ZA DIZANO TIJESTO Isprobajte recept za domaće buhtle koje će nestati u tren oka

Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj površini, a zatim ga ravno utisnite u podmazanu posudu za quiche. Vilicom utisnite nekoliko rupica u tijesto. Pecite 10 minuta na 180 stupnjeva. Izvadite iz pećnice te dodajte nadjev i sve pospite fetom. Potom vratite u pećnicu na još 30 minuta. Kad se malo ohladi, pospite narezanom salatom ili rikolom.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare