Kuharica Poppy O'Toole dijeli svoj trik za kuhanje savršene riže. Ujedno je otkrila kako nije ljubiteljica mokre, suhe ili nezačinjene riže.
POGLEDAJTE VIDEO:
Mnogi smatraju da je priprema riže ponekad zahtijevan posao, no ova Michelinova kuharica ima odličan trik za savršeno rahlu rižu, svaki put.
Poppy kaže da je tajna savršenog pahuljastog obroka 'zlatni omjer', koji koristi za mjerenje riže i vode. Zlatni omjer, prema stručnjakinji, je jedna šalica riže na jednu i pol šalicu vode.
@poppycooks This is how I get perfect rice every time 👌🍚 Let me know how you cook your rice! #learnontiktok #rice #howtocook #cheftip @tiktok_uk ♬ Pieces (Solo Piano Version) - Danilo Stankovic
- Ovako ja volim kuhati rižu. Postoji mnogo različitih metoda, ali ovo je način koji mi je pokazala moja stara kolegica, Evelyn - kaže Poppy te započinje proces pranjem riže i potom je kuha tri minute. Zatim, nakon što prođu tri minute, skine lonac s vatre prije nego što ga pokrije poklopcem.
Kuharica ostavlja rižu poklopljenu, izvan vatre, 12 minuta.
- Nakon ovoga imate prekrasno skuhanu pahuljastu rižu - kaže Poppy.
Ona ipak ističe da metoda najbolje funkcionira s jasmin ili basmati rižom. Za smeđu rižu ili drugu rižu kratkog zrna potrebno je duže vrijeme kuhanja.
POGLEDAJTE NOVI KULINARSKI SERIJAL 'LEĐA O LEĐA':