Vegetarijanski ražnjići
Sastojci: 1 velika žlica maslinovog ulja, 1 velika žlica ružmarina, 1 crvena paprika, 1 zelena paprika, 1 žuta paprika, 1 režanj češnjaka, 1 tikvica, 4 manja patlidžana, 2 crvena luka, sol, papar
Priprema: Paprike i tikvicu narežite na manje komade. Češnjak sitno nasjeckajte, a patlidžane narežite na četvrtine. Sitno nasjeckajte i ružmarin i češnjak. Spojite i umutite maslinovo ulje, nasjeckani češnjak i ružmarin. Dodajte sol i papar prema ukusu.
Umak prelijte preko povrća.
Zapalite roštilj i pričekajte srednje jaki žar. Uzmite 8 štapića za ražnjiće i na njih nataknite povrće. Ražnjiće stavite peći ne duže od 12 minuta. Svako malo ih okrenite.
Patlidžan u umaku od senfa
Sastojci: 2 srednja patlidžana, sol i papar, 3 jušne žlice senfa, 2 jušne žlice jabučnog octa, 125 ml maslinovog ulja, malo svježe nasjeckanog peršina
Priprema: Zagrijte roštilj i pričekajte srednje jaki žar.
Premažite kriške patlidžana maslinovim uljem s obje strane. Dodajte sol i papar. Stavite na stranu. U maloj zdjeli, umutite zajedno senf, ocat, malo soli i papra dok se ne spoje. Umutite u maslinovo ulje dok se smjesa ne sjedini i zatim umiješati svježi peršin. Staviti na stranu.
Roštiljajte oko 5 minuta s jedne i druge strane. maknite s roštilja. Premažite s obje strane umakom.
Odresci od cvjetače
Sastojci: 2 velike glave cvjetače, 1/4 šalice maslinovog ulja, 2 limete, ocijediti sok, 2 češnja češnjaka, fino naribana, 1 čajna žličica meda ili sirupa od agave, 2 jušne žlice paprike, 1 čajna žličica soli, 1/4 šalice sitno sjeckanog peršina
Priprema: Narežite cvjetače na ploške pomoću velikog oštrog noža. U zdjelici pomiješajte maslinovo ulje i sok limete, dodajte usitnjeni češnjak i med. U drugoj zdjelici pomiješajte crvenu papriku i sol.
Zagrijte roštilj na srednje jaku vatru.
Premažite uljem i limetom obje strane odreska od cvjetače te posipajte po njemu sol i papriku. Stranu na kojoj su paprika i sol stavite dolje na roštilj. Pecite 5 do 6 minuta. Izvadite s roštilja i začinite usitnjenim peršinom.