To je to što me zanima!

Poslastica idealna za vikend: Kuglof od sjemenki bundeve

Kuglof pecite na 170°C oko 30 minuta, ovisno o pećnici, a je li gotov, možete provjeriti testom čačkalicom. Kad se ohladi, prerežite na pola i nadjenite pekmezom.
Vidi originalni članak

Priprema:

Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte. Dodajte pržene i mljevene sjemenke, griz, koru i sok limuna, vanilin šećer i prašak za pecivo pa sve promiješajte špatulom. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka. Kuglof pecite na 170°C oko 30 minuta (ovisno o pećnici). Kad se ohladi, prerežite na pola i nadjenite pekmezom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

6 jaja, 18 dag šećera, 20 dag sjemenki od bundeve, 5 dag griza (krupice), limun, vanilin šećer, žličica praška za pecivo, pekmez od šljiva

RECEPT DANA Za ljubitelje slatkog: Baklava s finim pistacijama i narančom

Broj osoba: 6

Priprema: 45 minuta

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mars7 02.03.2024.

    fino

Komentiraj...
Vidi sve komentare