Kuglof pecite na 170°C oko 30 minuta, ovisno o pećnici, a je li gotov, možete provjeriti testom čačkalicom. Kad se ohladi, prerežite na pola i nadjenite pekmezom.
Vidi originalni članak
Priprema:
Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte. Dodajte pržene i mljevene sjemenke, griz, koru i sok limuna, vanilin šećer i prašak za pecivo pa sve promiješajte špatulom. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka. Kuglof pecite na 170°C oko 30 minuta (ovisno o pećnici). Kad se ohladi, prerežite na pola i nadjenite pekmezom.
POGLEDAJTE VIDEO:
Sastojci:
6 jaja, 18 dag šećera, 20 dag sjemenki od bundeve, 5 dag griza (krupice), limun, vanilin šećer, žličica praška za pecivo, pekmez od šljiva
Broj osoba: 6
Priprema: 45 minuta