To je to što me zanima!

Pohana bazga u 3 fine varijante

Bazgu berite nakon nekoliko sunčanih dana bez kiše kako bi na cvjetovima bilo što više peludi, jer ona daje onaj prepoznatljiv okus i miris. Birajte lokacije gdje u blizini nema zagađenja
Vidi originalni članak

Kad uranjate cvjetove bazge u tijesto, držite ih za stapku, a tijekom prženja u vrućem ulju pazite da dobiju lijepu zlatnu boju sa svih strana. Pohana bazga jede se kao slatki desert.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Pohani slatki cvjetovi u tri varijante

S pivskim tijestom

Sastojci: cvjetovi bazge, 1 šalica ječmenog brašna, 1 šalica pšeničnog brašna, pivo - količina po potrebi, malo soli

Priprema:

Od navedenih sastojaka (svih osim bazge) napravite tijesto nalik onome za palačinke. U to umačite cvjetove bazge i pržite ih kratko u vrućem ulju, dok ne porumene. Na kraju ih pospite šećerom s aromom vanilije, cimetom i mljevenim bademima ili lješnjacima. 

Sa snijegom od bjelanjaka

Sastojci: 8 velikih cvjetova bazge, 2 šalice brašna, mlijeko - količina po potrebi, 1 jaje, snijeg od 2 bjelanjka

Priprema: 

Najprije pomiješajte brašno, jaje i mlijeko tako da dobijete smjesu kao za pripremu palačinki. Kad je smjesa glatka, u nju polako umiješajte snijeg od bjelanjaka. Cvjetove uronite u smjesu pa pržite na vrućem ulju dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.

Poslužite s umakom od omiljenog voća ili pospite mješavinom cimeta i šećera u prahu ili samo sa šećerom u prahu, kako više volite.

DANAŠNJI RECEPT Fino osvježenje: Sezonu jagoda otvaramo domaćim sladoledom

S prošekom ili vinom

Sastojci: cvjetovi bazge, 2 šalice brašna, 2 jaja, mlijeko - po potrebi, malo ekstrakta vanilije, malo prošeka ili nekog drugog desertnog vina, naribana korica limuna, prstohvat soli

Priprema:

Pomiješajte najprije suhe sastojke pa dodajte mokre. Dobro izradite kako ne bi bilo grudica, smjesa treba biti glatka i nalik onoj za palačinke. Cvjetove uronite u smjesu i ispržite kratko u vrućem ulju, možete i kokosovom.

Nakon što dobiju lijepu zlatnu boju izvadite ih na papirnate ubruse, da se upije višak masnoće, pa slažite na tanjur. Pospite ih šećerom u prahu i poslužite uz sladoled od vanilije.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • mars7 07.05.2024.

    povrce najbolje

  • VolbeatDbv 07.05.2024.

    je li to lagana priprema terena za pohane kukce, žohare i sl što nam globalisti preporučuju? Oni isti koji žderu mesine...🤣🤪😂

  • 07.05.2024.

    Pohana bazga je fina ali bube puckaju pod zubima. Kad je već imam ja biram sok, gore plivaju nego što lete. 😉🐞

Komentiraj...
Vidi sve komentare