Prvom “Staropramen večerom by Melkior Bašić” ovu srijedu započeo je novi ciklus Staropramen gastro turneje. Chef Melkior Bašić predstavio je novi jelovnik koji sljubljuje okuse vrhunskih namirnica sa Staropramen pivom i to na oduševljenje gostiju koji su se okupili u ambijentu River puba na zagrebačkom Jarunu.
POGLEDAJTE VIDEO:
Karte za prvu večeru su planule, a pohvale su stizale sa svih strana.
- Atmosfera je na prvoj večeri bila izvrsna i drago mi je da se gostima svidio jelovnik za koji je pivo bilo glavna inspiracija. Uvijek kod kreiranja jela pazim da su namirnice kvalitetne i svježe i da donesem na tanjuru nešto novo, drugačije, kao što je to večeras primjerice bio pire od kokica. Kroz razgovor s ljudima sam saznao da im je upravo taj pire bio najzanimljiviji i čini mi se da su ljudi bili zadovoljni - komentirao je chef Melkior Bašić koji je radno iskustvo stjecao u 96 restorana u Hrvatskoj i inozemstvu, od kojih su brojni nagrađivani Michelinovim zvjezdicama.
Večera se sastojala od tri ukusna slijeda. Za predjelo je servirana mekana trgana svinjetina u kombinaciji s ukiseljenom mrkvom i daikonom, svježim krastavcem, mladim lukom, korijanderom i drobljenim kikirikijem u mekanim bunsima.
Za glavno jelo pripremljeni su sporo kuhani juneći obrazi u kombinaciji s ukusnom mrkvom pečenom u Staropramen pivu te spomenuti pire od kokica, a za zadnji slijed je kreiran čokoladni desert od whipped ganachea od mliječne čokolade, namelake od bijele čokolade, keks pralina, gela od marakuje i slane karamele.
- Koncept “Staropramen večere” nije novi, naš cilj je surađivati s poznatim chefovima, kulinarskim stručnjacima da bismo pokazali kako se omiljeno pivo može poslužiti i konzumirati uz različita jela, ali i koristiti kao sastojak u pripremi hrane - rekla je Lara Nizić, Senior Manager za Premium & Beyond Beer brendove Zagrebačke pivovare.
Sljedeća večera održat će se 18. listopada u Makarskoj, potom slijede Osijek 25. listopada, Pula 8. i Rijeka 15. studenog te finalna, još jedna večera u Zagrebu 22. studenog.